Kратoк документарен филм „Здравјето на конец“

Краток документарен филм „Здравјето на конец“ во продукција на Види Вака, кој е вториот од серијата од шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од ковид-19.

Како е да се биде работник во фабрика во време на пандемија? Колку кризата од коронавирусот им го загорчи животот на текстилните работници? Токму на овие прашања во документарниот филм „Здравјето на конец“, четири жени ги одговараат, а воедно и посочуваат како е да се заработува со игла и конец.

Директен линк до документарниот филм:

https://www.youtube.com/watch?v=hyLt72VeBz4

You May Also Like