(видео) Како се започна? Сторија за Вухан и Коронавирусот

Документарец на двајца кинески новинари кои биле испратени во Вухан да го истражат мистериозниот вирус кој пламна и го затвори градот само 3 дена подоцна.

Одлична сторија од околу 50 минути за тоа како се започна. Светската здравствена организација  тогаш се состанува за да донесе одлука за тоа како ќе се спречи ширењето на вирусот, само неколку дена пред прославата на кинеската Нова Година.

Погледнете!

You May Also Like