Изложба по повод 100 години од раѓањето на Аленка Герлович

По повод стогодишнина од раѓањето на АЛЕНКА ГЕРЛОВИЧ (1919—2010) и најзиниот престој и творење во Македонија (1953–1957), ќе се отвори изложба во понеделник (1

Read more