U2 собраa три милиони долари за борба против СИДА

Со новиот сингл Invisible ирскиот рок бенд U2 собра три милиони долари за борба против СИДА.

 

U2-2

Песната била достапна за бесплатно симнување од iTunes, a Bank of Amerika објави во неделата на SuperBowl дека секое преземање од Епл страницата се следи со еден долар.

Пондуата била достапна 36 часа до понеделникот навечер, а потоа љубителите на U2 мораат да платат 1,29 долари за прeземање.

Вкупно се собрани три милиони долари кои ќе бидат донирани на Глобалниот фонд за борба против сидата, туберкулозата и маларијата, објави невладината организација (RED), каде Боно е еден од основачите.

You May Also Like