Kabadayаs со концерт во МКЦ

На 13.04.2013 (сабота) во МКЦ (кино Фросина) со почеток од 21:00 часот, во организација на Баги Комуникации и МКЦ, ќе се одржи концерт на групата Kabadayаs.


Kabadayas е група составена од четворица музичари, кои преку овој состав ги искажуваат своите музички афинитети и авторски размислувања на еден свој, оригинален начин. Инспирацијата за своите композиции ја земаат од модерните текови на светската музичка сцена, традиционалните мелодични и ритмички изрази на македонската музика како и од големото концертно искуство кое го имаат како поединци на голем број европски и светски музички збиднувања, фестивали, концерти итн.

Музиката на Kabadayas, сама по себе е мешавина на македонските традиционални мелодични и ритмички изрази, кои ги преминуваат границите допирајќи длабоко во сферата на jazz, funk, drum & bass и dub музиката.

You May Also Like