„Поезијата и Јас“ од Богомил Ѓузел во МАНУ

Утре (четврток, 11 април 2013 година), во 12:00 часот во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) ќе се одржи пристапна беседа на акад.Богомил Ѓузел на тема: „Поезијата и Јас“.

Воведната реч ќе биде на акад. Луан Старова, секретар на Одделението за уметност, а за делото на акад. Ѓузел ќе зборува акад. Влада Урошевиќ.

You May Also Like