„7 дена во Хавана“ и „Во себе“ во Милениум

Филмот „7 дена во Хавана“ кој својата македонска премиера ја имаше на фестивалот Синедејс, од вчера (28 март, 2013) премиерно на репертоарот на кино Милениум.

Седум режисери, седум различни(или слични) погледи на денешна Куба, раскажани во седум дена од секојдневието на Хавана…

И вториот филм кој премиерно се прикажува во Милениум е „Во себе“ (The Host) филмот во кој игра млада, но екстремно талентирана актерска екипа, снимен под  „режисерската палка“ на одличниот  Andrew Niccol (човекот кој го режираше фантастичниот Lord of War, а се потпиша зад сценариото на The Truman Show).
Филот светскта премиера ја имаше токму вчера.

You May Also Like