„Шшшт попеј ми“ прв турбо-фолк мјузикл на Балканот

Првиот турбо-фолк мјузикл на балканот “Шшшт попеј ми” ќе биде претставен утре (недела 21 април) од 18 часот во кино Милениум како дел од Скопскиот филмски фестивал.

„Шшшт попеј ми“ е македонско-бугарска копродукција, авторски филм на двајца млади режисери Андреј Илиевски Волкашин од Македонија и Петар Влчев од Бугарија.

Конечно културниот феномен турбо-фолк доби свој одговор со  интелегентната среднометражна комедија, инспирирана од балканскиот бит и менталитет.

Филмот  раскажува за Веска – наивна и трапава девојка, која што сонува за пари и слава. Очајна од својата лоша среќа, таа го напушта родниот град во потрага по животот од соништата. По патот ја среќава својата менторка – импулсивната но убава, улична проститутка Беба. Неочекувано, неуспесите што Веска ги ниже еден по друг во новата професија, ја носат чекор по близу до остварувањето на нејзините соништа.

You May Also Like