„Сеништа“ и „Домот на куклата“ на Академска сцена

Утре (четврток, 21 февруари, 2013) на Академската сцена при ФДУ ќе бидат изведени испитните вежби на студенти од отсекот драмски актери – втора година во класата на вон. проф. Мими Таневска и дем. Нела Витошевиќ:

„Домот на куклата“ – Х. Ибзен, 20:30

Играат:
Васко Костовски
Бобан Кулески
Ирена Мирческа
Ангела Стојановска
Христијан Поп-Симонов

„Сеништа“ – Х. Ибзен, 22:00

Играат:
Мирко Голомеов
Владанка Диковска
Ангела Димитрова
Никола Кузелов
Мартин Манев

* Претставите се со ограничен број на публика. Вашите резервации можете да ги направите на scenaakademska@yahoo.com

You May Also Like