„Светилничар“ нова книга од Ристо Лазаров

Светилничар” е наслов на најновата стихозбирка на македонскиот поет Ристо Лазаров која излезе од печат во издание на “Везилка 2011”.

 

Дваесет и првата поетска книга на авторот содржи педесет песни поделени во седум циклуси, како и една издвоена, воведна песна.

Песните на Лазаров се инспирирани од преживеаното во современоста, некои од нив извираат од актуелниот миг, а добар дел од песните се и своевидни ,,поетски патеписии, со слики од виденото-доживеаното, но и со судбината и животот на Македонците во светот.

You May Also Like