„Неуритмикс“ ќе го прослави вториот роденден со журка

Емисијата „Неуритмикс“ која веќе две години оди на Студент ФМ 92.9, го прославува својот втор роденден со журка. Истата ќе се одржи во сабота (10 ноември) во Капан ан, Стара скопска чаршија.


НЕУРИТМИКС е радио емисија, основана од – Nultabyte (Александар Николовски) и Tecktone (Ненад Цвијиќ) кои веќе 2 години неуморно успеваат со реализирање на нивната замисла за пуштање на свежи и квалитетни драменбејс изданија од нови и познати светски продуценти како и од наши, локални артисти. Со доста гостински миксови од светски и регионални DJ-и, а на гости во студио биле и скоро сите од нашата d’n’b сцена, кој со свежи траки, кој со микс и два реда муабет.

 

Емисијата се емитува секоја среда на Универзитетското радио „Студент ФМ“ (92.9MHz) со почеток од 20:00 до 22:00 часот.

Официјалната Фејсубк група:
http://www.facebook.com/groups/161786183837514

Neuritmix latest & greatest:
http://www.facebook.com/Neuritmixdnb

Неуритмикс профил:
http://www.facebook.com/neuritmix

———————————————–

Роденденски лајн ап:

L 33 [Бугарија]

Даиан Куцаров (L 33) е роден во Велико Тарново, Бугарија во 1994-та година. Поттикнат од dance музиката, започнува со продукција уште од своите 13 години каде го користи FL Studio како неговата почетна платформа. Подоцна се запознава со звуците на драменбејс музиката со што настанува пресврт во неговото музичко ориентирање и навлегува во целосно нов свет од каде и започнува неговата светска кариера.
Неговите звуци можат да се опишат како длабоки, темни и агресивни со додавање на минимализам, фанк и tech со што го направија еден од најзначајните нови продуценти на денешницата.
L 33 зад себе има одлични и квалитетни изданија за некои од најпрестижните светски продуцентски куќи како:
Rise Audio / Citrus / Syndrome / Subculture / Close 2 Death / Icarus Audio / Mindtech Recordings / Proximity / Hustle Audio / Sinuous Records…

Soundcloud / Facebook профили:

http://soundcloud.com/l-33-1
http://www.facebook.com/pages/L-33/188486244508587

———————————————–

Домашна поддршка:

Tecktone [Neuritmix]
http://soundcloud.com/dj_tecktone
http://soundcloud.com/dj-tecktone
http://www.mixcloud.com/Tecktone

Nultabyte [Neuritmix / Connessione]
http://soundcloud.com/nultabyte
http://www.mixcloud.com/Nultabyte
http://www.facebook.com/djnultabyte

HyperTech [Течна Кујна / D2]
http://tinyurl.com/liquidkitchen
http://soundcloud.com/hypertech
http://www.mixcloud.com/HyperTech/

Darko Stepic [RBMA / Течна Кујна / D2]
http://soundcloud.com/liquid-kitchen-radio
http://soundcloud.com/darkostepic

++ visuals: Innes E

 

 

You May Also Like