„Мудрости и изреки“ од Иле Милевски на Амазон

Деновиве  збирката “Мудрости и Изреки” од Иле Милевски на англиски јазик е објавена на сајтот Амазон

Ова е втора книга на Милевски којашто е објавена на англиски јазик на овој сајт, минатиот месец исто така беше објавен романот „Љубовта за Ана“.

Станува збор за збирка на мудрости, изреки, поговорки и афоризми за животот, љубовта, слободата, вистината и за сите поважни теми од секојдневието и нашето општество. Оваа книга е добра и за афирмацијата и запознавање на луѓето од цел свет со македонската култура, литература, историја, религија и социјалниот-општествен живот.

На македонски јазик збирката “Мудрости и Изреки” беше објавена во 2010 год. на сајот scribd.com кадешто имаше огромна читаност од неколку илјади читатели.

You May Also Like