„Малограѓанска свадба“ на сцената на Охридскиот театар

Вечерва и наредните неколку дена на сцената на Народниот театар – Охрид во Центарот за култура “Григор Прличев“ ќе се игра претставата “Малограѓанска Свадба” од Бертолд Брехт, во режија на Дејан Пројковски.

Играат:
Петар Мирчевски – таткото на невестата
Горан Стојановски – Јакоб,младоженецот
Јасмина Билаловиќ – Марија, Невестата
Јулијана Стефанова – Мајката на младоженецот
Адријана Билаловиќ – Ина,сестра на невестата
Ивица Цонев – Пријател на младоженецот
Билјана Билаловиќ – Еми,жената
Стрезо Стаматовски – Нејзиниот маж
Никола Тодороски – Ханс Милднер, младичот

Клавир – Емилија Маринова
Труба и хармоника – Ѓоко Алоски
Кларинет 1 – Ацо Тасески
Кларинет 2 – Даниел Танески

Режија: Дејан Пројковски
Музика: Горан Трајкоски
Сценограф: Владо Ѓорески-Рафик
Костимограф: Благој Мицевски
Инспициент: Филип Ангеличин-Жура
Изведба на сценографија: Предраг Јовановиќ-Бато
Светло: Зоран Левески
Реквизита: Борис Велјаноски
Гардероба: Светлана Стојаноска

Претставите ќе се играат секој ден во периодот од 09-14.10.2012  (Вторник-Недела) од 19.00 часот. Карти по цена од 250 денари на билетарата на Центарот за култура.

Претставата се игра пред 24 лица, кои заедно со актерите седат на свадбената трпеза. Само лица на возраст над 14 години.

You May Also Like