„Малограѓанска свадба“ вечерва во Охрид

Вечер (сабота, 30 март, 2013 година) во 20:00 часот во Центарот за култура „Григор Прличев“ Народниот театар од Охрид ќе ја изведе претставата „Малограѓанска свадба“.

Претставата е според текст на Бертолд Брехт, а во режија на Дејан Пројковски.

Играат:
Петар Мирчевски – таткото на невестата
Горан Стојановски – Јакоб,младоженецот
Јасмина Билаловиќ – Марија,Невестата
Јулијана Стефанова – Мајката на младоженецот
Адријана Билаловиќ – Ина,сестра на невестата
Ивица Цонев – Пријател на младоженецот
Билјана Билаловиќ – Еми,жената
Стрезо Стаматовски – Нејзиниот маж
Никола Тодороски – Ханс Милднер,младичот

*Претставата се игра пред 24 лица, кои заедно со актерите седат на свадбената трпеза

**Само за возраст над 14 години

You May Also Like