„Кармен“ во МОБ

На 21 декември (петок) во 20:00 часот на сцената на Македонската опера и балет ќе биде изведена познатата опера „Кармен“.

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Кузман Попов (Бугарија)
Асс.режисер: Трајко Јордановски
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Марија Пупучевска
Концерт-мајстор: Климент Тодоровски
Асс.хор – мајстор:Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Обнова на кореографија: Екрем Хусеин
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:
Кармен: Ирена Кавкалевска
Дон Хозе: Зоран Сотиров
Ескамило: Марјан Јованоски
Микаела: Дешира Ахмети
Фраскита: Десанка Глигоријевиќ
Мерцедес: Марика Поповиќ
Дан Каиро: Драган Ампов
Ремендадо: Марјан Николовски
Цунига: Ернес Ибраимовски

You May Also Like