„Дон Кихот“- балет за љубовта и борбата со ветерници

В сабота (27 октомври, 2012 година) на сцената на МОБ ќе биде изведен балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус.

„Дон Кихот“ е волшебна приказна за ветерници, совршената жена, вистинската љубов и сето она помеѓу. Балетското дело е во комплетна продукција на МОБ.

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асс. кореограф:Тања Вујисиќ Тодоровска
Репетитори: Снежана Филиповска
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Светло мајстор: Милчо Александров

Солисти:
Каст: Бобан Ковачевски (Базилио),
Мими Поп Алексова (Китри),
Ивана Коцевска (Улична танчерка),
Игор Веланоски (Еспада)

Настапува целиот балетски ансамбл и оркестарот на МОБ

You May Also Like