„Госпоѓица Јулија“ во МНТ

Утре (четврток, 17 јануари, 2013) во Македонскиот народен театар, со почеток во 20:00 часот ќе биде изведена претставата „Госпоѓица Јулија“ од Август Стринберг, во режија на Салиус Варнас.

 

Во претставата играат Ѓорѓи Јолевски, Ѕвезда Ангеловска и Дарија Ризова.

Сценографијата и костимографијата се на Јурате Рачинскаите.

You May Also Like