„Вртелешка“ во Драмски театар

Во вторник (8 јануари, 2013) во 20:00 часот на сцената на Драмскиот театар ќе биде изведена претставата „Вртелешка“.

Во претставата играат: Драгана Левенска, Зоран Љутков, Трајанка Илиева – Таци, Филип Трајковиќ, Маја Вељковиќ – Пановска, Рубенс Муратовски, Кристина Ласовска, Игор Ангелов, Билјана Беличанец – Алексиќ, Игор Стојчевски.

„Вртелешка“ е работена според текст на Артур Шницлер, а во режија на: Андреј Цветановски, Ирена Стеријовска, Иван Манасковски, Хана Миленковска, Теа Беговска.

You May Also Like