„Македонска крвава свадба“ на сцената на Драмски

Во четврток (10 јануари, 2013) во 20:00 часот на сцената на Драмскиот театар во Скопје ќе биде изведена претставата „Македонска крвава свадба“.

Во претставата играат: Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова.

Претставата е работена според сценарио на Славко Јаневски и текст на Војдан Чернодрински, а во режија на Сташа Зуровац.

You May Also Like