Шекспир фестивал: „Сон на летната ноќ“ на Tеатарот од Тирана

Денеска (вторник, 22 јули) во 20:30 во Народниот театар во Битола, во рамките на Шекспир фестивалот гостува Националниот театар од Тирана со претставата „Сон на летната ноќ во режија на познатиот Џон Блондел.

PLAKAT PRINT FINAL

На вчерашната конференција директорот на Театарот од Тирана, Ервин Чули го истакна своето задоволство што имале можност да соработуваат со истакнат светски шекспиролог како што е режисерот Џон Блондел и посочи дека претставата која наишла на добар прием кај албанската публика е од најновата театарска сезона.

You May Also Like