Финални натпревари од средношколската градска лига

Oд денеска (08 мај 2013 година, среда), па се до петок (10 мај 2013), во Спортската сала „Расадник“ во Општина Кисела Вода, ќе се одиграат final four  натпреварите  за прво и трето место, во градската средношколска лига за учебната 2012/2013.

Натпреварите меѓу четирите најдобри екипи од Средните училишта на град Скопје, во колективните спортови како  футсал, ракомет, одбојка и кошарка во машка и во женска конкуренција, ќе се играат во наредните три денови, а финалистите од градскиот final four (скопска зона), учествуваат на државните првенства во Македонија.

Утре, на натпреварот за I-во место, во футсал, во машка конкуренција, што ќе се одржи во Спортската сала „Расадник“, во 11 часот, помеѓу екипите на ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „Никола Карев”, ќе присуствува и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ НА ГРАДСКИОТ FINAL FOUR ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013
СПОРТСКА САЛА „РАСАДНИК“ КИСЕЛА ВОДА

Среда    08.05.2013 година
За III место: Футсал (М)
10:00 часот  СУГС „Цветан Димов”  –  СУГС „Михајло Пупин”
За I место: Футсал (М)
11:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „Никола Карев”
За I место: Футсал (Ж)
12:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „Кочо Рацин”
За III место: Одбојка (Ж)
13:00 часот  СУГС „Ј.Б.Тито”  –  СУГС „В.А.Дрен”
За III место: Одбојка (М)
14:00 часот  СУГС „Георги Димитров “ –  СУГС „З.Цветковски”
За I место: Одбојка (М)
15:00 часот  СУГС „Владо Тасевски”  –  ДУФК „М.М.Брицо”

Четврток   09.05.2013 година

За III место: Ракомет (Ж)
10:00 часот  СУГС 2О.Николов”  –  СУГС „Ј.Б.Тито”
За III место: Ракомет (М)
11:00 часот  СУГС „Орце Николов”  –  СУГС „Кочо Рацин”
За I место:  Ракомет (Ж)
12:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „П.Арсовски”
За I место:  Ракомет (М)
13:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „З.Цветковски”

Петок      10.05.2013 година

За III место: Кошарка (Ж)
11:00 часот  СУГС „А.Јовков”  –  СУГС „Р.Ј.Корчагин”
За III место: Кошарка (М)
12:00 часот  СУГС „П.Караѓозов”  –  СУГС „Ј.Б.Тито”
За I место: Кошарка (Ж)
13:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „Орце Николов”
За I место: Кошарка (М)
14:00 часот  ДУФК „М.М.Брицо”  –  СУГС „З.Цветковски”

You May Also Like