Филмуваните бајки на браќата Грим на репертоарот во Охрид

Центарот за култура „Григор Прличев“ од Охрид, во соработка со Кинотека на Македонија, од утре (вторник, 12 март) започнува со прикажување циклус фантастични филмови, работени според бајките на браќата Грим.

Проекциите се во 19:00 часот, според следниов распоред:

– Пепелашка (12.03.2013 – 14.03.2013)
– Масата, магарето и стапот (19.03.2013 – 21.03.2013)
-Госпоѓа Холе (26.03.2013 – 28.03.2013)
-Бременските музиканти  (02.04.2013 – 04.04.2013)
-Снежана и седумте џуџиња (09.04.2013 – 11.04.2013)

You May Also Like