Турски театар гостува во Театар Комедија

Во вторник (29 април) во 20:00 часот Турскиот театар од Скопје гостува во Театар Комедија со претставата „Војникот фалбаџија“ од Плаут, во режија на Лука Кортина.Претставата се изведува со македонски титл.

vojnikot_falbadzija_turski_teatar

 

НУ Турски Театар

ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА

Автор: Тит Мак ПЛАУТ

Режисер: Лука КОРТИНА

Драматург: Викторија РАНГЕЛОВА

Сценограф и костимограф: Наташа АНДОНОВА

Композитор на музика: ФОЛТИН

Превод: Метин БАЛАЈ

Лица:

ПИРГОПОЛИНИК: Осман АЛИ

АРТОТРОГ: Јеткин СЕЗАИР

ПАЛЕСТРИОН: Селпин КЕРИМ

ПЕРИПЛЕКТОМЕН: Салаетин БИЛАЛ

СКЕЛЕДРО: Јеткин СЕЗАИР

ПЛЕВСИКЛЕ: Аксел МЕХМЕТ

ФИЛОКОМАСИЈА: Билјана ЈОВАНОВСКА

АКРОТЕЛЕФТИЈА: Јеткин СЕЗАИР

МИЛФИДИПА: Слаѓана ВУЈОШЕВИЌ

КАРИЈ: Тамер ИБРАХИМ

You May Also Like