Трети декември 2012: Планетарно порамнување над пирамидите во Гиза

По 2737 години ќе се случи планетарно порамнување над пирамидите во Гиза. На 3 декември 2012 година еден саат пред изгрејсонце по локално време на небото над Гиза ќе може да се видат Меркур, Венера и Сатурн.

Што навистина ќе се случи на ноќното небо над Гиза и како тоа ќе изгледа останува да видиме во секој случај ке биде многу интересен феномен, кој ке биде многу интересен. Особено бидејќи сите веќе знаеме за Маите и нивното пророштво кое има значаен момент кон крајот на декември во 2012 година, поточно на 21 декември.

You May Also Like