Текстот „Кирил и Методиј“ на Плевнеш на Екс Понто во Љубљана

Во рамките на интернационалниот театарски фестивал Екс Понто, кој од 14 до 21 септември се одржува во Љубљана, Словенија, ќе биде презентиран новиот драмски текст на Јордан Плевнеш “Кирил и Методиј – 11 векови подоцна”.

ex_ponto_2014_plakat

Како што е познато агенцијата НЕТА е иницијатор на овој меѓународен театарски проект, во режија на Мартин Кочовски, во кој што ќе учествуваат актери од десетина европски земји, а чија што праизведба е предвидена во втората половина на 2015 на фестивалот на НЕТА во Букурешт, Романија.

You May Also Like