Студентите од ФМУ со концерт во чест на Франц Лист

По повод 200 годишнината од раѓањето на големиот унгарски композитор Франц Лист, вечерва (вторник, 23 ноември) во Концертната сала на ФМУ, со почеток во 19:00 часот, студентите од класите по пијано на Факултетот за музичка уметност, ќе одржат целовечерен концерт со избрани дела од овој композитор.

Влезот за сите посетители е слободен.

You May Also Like