Стојан Тарапуза прогласен за „Витез на македонскиот пишан збор“

Нововостановената награда „Витез на македонскиот пишан збор“, за прв пат ја доби писателот Стојан Тарапуза.

stojan_tarapuza_vitez_na_pisaniot_zbor

 

На 22р јуни напладне официјално започна поетскиот караван низ Македонија, насловен како „Почувствувај ја Македонија со шестото сетило – срцето“, а во организација на Друштвото на писатели на Македонија, Здружението на пензионери на Македонија и иселеници и младинската организација „Почувствувај ја Македонија“.

Првата средба заврши, а втората ќе биде на 13 јули во Охрид.

You May Also Like