Стартува Фестивалот Џифони

Џифони Македонија е дел од најпознатиот филмски фестивал за млади Џифони Експиериенс Италија.

giffoni_macedonia

 

Отворањето на Филмскиот Фестивал за млади, ЏИФОНИ – Македонија е закажано за денеска (Среда,8 октомври) во 20:00 часот.

Фестивалот покрај во кино Милениум ќе се одржува на повеќе локации во градот, како МКЦ, Кинотека на МК…

Џифони Македонија е дел од најпознатиот филмски фестивал за млади Џифони Експиериенс Италија. За оваа година ви подготвивме нови филмови, многубројни работилници во кои ќе може креативно да се изразувате, дружења со познати личности од културата, филмот, уметноста и секако ширење на безброј познанства со деца од дури 10 земји од светот. Не размислувајте два пати, местата се ограничени, затоа пополнете ја оваа едноставна апликација и почуствувајте ја оваа единствена магија која владее на Џифони. Џифони не е само фестивал, Џифони е едно поинакво и неповторливо искуство кое ќе ги прошири вашите хоризонти.

You May Also Like