Словенечка вечер на поезија и музика

Вечер (вторник, 9 октомври 2012 година) во 19:00 часот во спомен-куќата на Мајка Тереза ќе се одржи Словенечка вечер на поезија и музика. Организатор е Словенечкиот центар од Скопје.

Средба со  Људмила Новак – потпретседател на Владата на Република Словенија, Бранко Раковец – амбасадор на Словенија во Македонија и Алеш Селан од Службата на Владата на Рсловенија за Словенците во соседството и светот.

Настанот ќе биде реализиран во соработка со Националната установа Спомен куќа на Мајка Тереза од Скопје и со подршка на Службата на Владата на Р.Словенија за Словенците во соседството и по светот.

You May Also Like