Симпозиум посветен на 100 години од Првата светска војна

Понеделник (5.5.2014 година) со почеток во 9:00 часот во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) …

MANU - Makedonska akademija na nauki i umetnosti

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денес  (понеделник, 5.5.2014 година) во 9 часот во Македонската академија на науките и уметностите ќе се обрати на симпозиумот посветен на 100 годишнината од Првата светска војна, кој се одржува во рамките на 70-тиот јубилеен конгрес на Меѓународната асоцијација на кинотеки и филмски архиви, чиј домаќин е Република Македонија.

You May Also Like