Репертоар на Прилепскиот народен театар

Оваа седмица (10-17 март) на репертоарот на театарот „Војдан Черндорински“ во Прилеп играат следниве претстави:

svejk_prilepski_teatar2

Претставите „Швејк во Втората светска војна“ и „Три варијации на една тема“ имаат по две прикажувања, според следниов распоред

Среда, 12 март – 19.30 часот
„Швејк во Втората светска војна“, режија Мартин Кочовски

Четврток, 13 март – 19.30 часот
„Швејк во Втората светска војна“ режија Мартин Кочовски

Петок, 14 март- 19.30
„Три варијации на една тема“ – режија Коле Ангеловски

Сабота, 15 март- 19.30 часот
„Три варијации на една тема“ – режија Коле Ангеловски

You May Also Like