„Матица“ ја промовира новото издание на „Парада на марионетките“ од Евгениј Хоуп

Во рамките на Саемот на книгата во клубот „Матица“ утре (вторник, 14 февруари 2012  година) со почеток во 14:00 часот ќе биде промовирано второто и дополнето издание на „Парада на марионетките“ од Евгениј Хоуп.

Промотивна средба со авторот на романот и неколку марионетки, пропратено со вино и коктел. Една од најпознатите српски писателки, Исидора Бјелица за романот вели, „Повеќеслоен роман, динамичен, провокативен со синкретичка драматургија“.

You May Also Like