Репертоар на МНТ за месец јануари

Репертоар на престави кои месецов (јануари 2012 година) ќе играат на сцената на МНТ (Македонски народен театар).

16-01-2012 – 20:00 часот
СРЕБРЕНА СВАДБА од Габриел Гарсија Маркес
режија: Звезда Ангеловска

17-01-2012 – 20:00 часот
РОМЕО И ЏУЛИЕТА од Вилијам Шекспир
режија: Лилиа Абаџиева

18-01-2012 – 20:00 часот
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ од Бранислав Нушиќ
режија: Синиша Евтимов

20-01-2012 – 20:00 часот
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА по мотиви на Р.Крле, В.Иљоски и др.
режија: Бојан Трифуновски

21-01-2012 – 20:00 часот
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА од Бранислав Нушиќ
режија: Наташа Поплавска

24-01-2012 – 20:00 часот
МОЈОТ ЧОВЕК од Мирјана Ојданиќ
режија: Теа Беговска

25-01-2012 – 20:00 часот
МОЈОТ ЧОВЕК од Мирјана Ојданиќ
режија: Теа Беговска

26-01-2012 – 20:00 часот
НЕМОЈ ТИ МЕНЕ ФАУСТ! од СРЃАН ЈАНИЌИЈЕВИЌ
режија: Срѓан Јаниќијевиќ

27-01-2012 – 20:00 часот
МОЈОТ ЧОВЕК од Мирјана Ојданиќ
режија: Теа Беговска

28-01-2012 – 18:00 часот
ЕЕГ од В. Шекспир, С.Бекет, Ј.Плевнеш, Х. Милер, Р. Крле, С. Мрожек, А. Ками, Г. Бихнер
режија: Ѓорѓи Јолевски

28-01-2012 – 20:00 часот
4.48 ПСИХОЗА од САРА КЕЈН
режија: Ѓорѓи Јолевски

30-01-2012 – 20:00 часот
БЕСОВИ од АЛБЕР КАМИ
режија: Златко Славенски

31-01-2012 – 20:00 часот
СВАДБАТА НА ФИГАРО од Пјер – Огистен Карон де Бомарше
режија: Леван Цуладзе

You May Also Like