Репертоар на Милениум

Можеби на светските кино благајни во моментов „царуваат“ некои нови холувудски продукции, но кај нас веќе трета недела по ред неприкосновен е новиот македонски филм „До Балчак“- велат од Милениум.

poster--do-balchak

Режисерот Столе Попов уште еднаш докажува дека неговите филмови се обожувани од македонската публика, неговата естетика веќе 4 децении е екстремно блиска до сензибилитетот на гледачот, а темите кои ги обработува се неверојатно актуелни иако „лоцирани“ во различни временски епохи.

„До балчак“ е на репертоарот на кино Милениум во термините од 20:00 и 23:00 часот, а во останатите термини се прикажуваат:

ЧЕТВРТОК – ПЕТОК(30.10-31.10):
13:00 -Нинџа Желки 3Д
15:00 – Ноемврискиот човек (The November Man)
17:30 – Израмнувач (TheEqualizer)
20:00- ДО БАЛЧАК (Tothehilt)
23:00 -ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

САБОТА – НЕДЕЛА(01.11-02.11):
11:00 – Бегство од планетата Земја3Д
13:00 -Нинџа Желки 3Д
15:00 – Ноемврискиот човек (The November Man)
17:30 – Израмнувач (TheEqualizer)
20:00- ДО БАЛЧАК (Tothehilt)
23:00 -ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

ПОНЕДЕЛНИК (03.11):
13:00 -Нинџа Желки 3Д
15:00 – Ноемврискиот човек (The November Man)
19:00 -Отворање на ЕХО – фестивал на планински филм
23:00 -ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

ВТОРНИК – СРЕДА(04.11-05.11):
13:00 -Нинџа Желки 3Д(Teenage Mutant Ninja Turtles3D)
15:00 – Ноемврискиот човек (The November Man)
17:30 – Израмнувач (TheEqualizer)
20:00- ДО БАЛЧАК (Tothehilt)
23:00 -ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

You May Also Like