Репертоар на Драмскиот театар во Скопје

На репертоарот на Драмскиот театар од 28.01. – 02.02. 2013 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 29.01.2013 (вторник) | 20.00
претстава: Грев или Шприцер
играат:    Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор:   Сашко Насев
режија:   Деан Дамјановски

 

ден и час: 31.01.2013 (четврток) | 20.00
претстава: Mакедонска крвава свадба
играат:    Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова
автор:   Според сценарио на Славко Јаневски и текст на Војдан Чернодрински
режија:   Сташа Зуровац

ден и час: 02.02.2013 (сабота) | 20.00
претстава: Вртелешка
играат:    Драгана Левенска, Зоран Љутков, Трајанка Илиева – Таци, Филип Трајковиќ, Маја Вељковиќ – Пановска, Рубенс Муратовски, Кристина Ласовска, Игор Ангелов, Билјана Беличанец – Алексиќ, Игор Стојчевски
автор:   Артур Шницлер
режија:  Андреј Цветановски, Ирена Стеријовска, Иван Манасковски, Хана Миленковска, Теа Беговска

You May Also Like