Репертоар на Драмскиот театар

Ви го претставуваме репертоарот на Драмскиот театар Скопје, за оваа недела (13-19 мај 2013):

 

Неделен репертоар во Драмски:

ден и час:    14.05.2013 (вторник) | 20.00 часот
претстава:    СОЛУНСКИ ПАТРДИИ
играат:    Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор:    Миле Попоски
режија:    Коле Ангеловски

ден:    15.05.2013 (среда) | 20.00 часот
претстава:    АРХЕЛАОС или Еврипид се враќа на Балканот
играат:    Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева – Таци,
Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ – Пановска,
Калина Наумовска, Катерина Аневска, Билјана Беличанец -Алексиќ.
автор:    Јордан Плевнеш
режија:    Владо Цветановски

ден и час:    16.05.2013 (четврток) | 20.00 часот
претстава:    ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат:    Драган Спасов – Дац, Марија Кондовска, Јана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска/ Гордана Ендровска
автор:    Сашко Насев
режија:    Деан Дамјановски

 

You May Also Like