Репертоар на Драмскиот театар

Распоред на претстави во Драмскиот театар Скопје, за оваа недела (25-30 март):

 

ден: 26.03.2013 (вторник) | 20.00
претстава: УМРИ МАШКИ
играат:    Јелена Жугиќ, Драган Спасов-Дац , Роберт Вељановски
автор:    Алдо Николај
режија:    Коле Ангеловски

 

ден и час: 28.03.2013 (четврток) | 20.00
претстава: СОЛУНСКИ ПАТРДИИ – Претпремиера
играат:    Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор:    Миле Попоски
режија:    Коле Ангеловски

 

ден и час: 29.03.2013 (петок) | 20.00
претстава: СОЛУНСКИ ПАТРДИИ – Претпремиера
играат:    Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор:    Миле Попоски
режија:    Коле Ангеловски

 

ден и час: 30.03.2013 (сабота) | 20.00
претстава:    СОЛУНСКИ ПАТРДИИ – ПРЕМИЕРА
играат:    Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор:    Миле Попоски
режија:    Коле Ангеловски

You May Also Like