Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица (30 јуни – 3 јули) на сцената на народнуот театар во Битола ќе се играат следниве претстави:

diva nt bitola 1

 

„Дива“, „Отело“ и „без паника“ оваа недела се распределини на рпертоарот во следниве термини:

понеделник 30.06.2014 20.00 ч.
„Отело“
автор: В.Шекспир
режија: Диего де Бреа

вторник 01.07.2014 20.00.
„Дива“
автор: Маријана Нола
режија: Софија Ристевска

среда 02.07.2014 20.00ч.
„Дива“
автор: Маријана Нола
режија: Софија Ристевска

четврток 03.07.2014 20.00 ч.
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија: Благој Мицевски

петок 03.07.2014 20.00 ч.
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија: Благој Мицевски

You May Also Like