Раде Шербеџија награден на фестивалот Актерот на Европа

На фестивалот Актерот на Европа во Ресен, деновиве на познатиот интернационален актер Раде Шербеџија свечено му беше врачена наградата Скрипт мост за 2014 година за врвни и осведочени филмски остварувања и вредности.

rade i hristo3

Наградата му беше доделена на Меѓународниот фестивал на филмските сценарија Скрипт фест, кој традиционално се одржува во Скопје, а на познатиот уметник Раде Шербеџија во Ресен му ја врачи претседателот на Фестивалот проф.д-р Христо Петрески.

Овој фестивал се организира со материјална поддршка од страна на Министерството за култура на Република Македонија и наградата ја доделува Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија Презент.

You May Also Like