Промоција на „Книжевни дислокации“ – зборник компаративистички студии

Денеска (понеделник, 24 декември 2012 година), во клуб-ресторанот на Младинскиот културен центар во Скопје ќе се одржи промоција на зборникот трудови Literary dislocation/ Deplacement litteraires  во издание на Институтот за македонска литература.

Зборникот е резултат од IV. Меѓународен конгрес на европската мрежа за книжевни компаративни студии што се одржа од први до трети септември 2011 година, во Скопје и Охрид, во организација на Институт за македонска литература при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Друштвото за компаративна книжевност на Македонија и Европската мрежа за книжевни компаративни студии.

За зборникот ќе говори проф.  д-р Иван Џепароски, а свое обраќање ќе има и директорката на Институтот за македонска литература проф. д-р Маја Јакимовска-Тошиќ.

You May Also Like