Промоција на стрип-албумот „Personal futurism / Public politics“ во Виница

Утре (вторник 26 август, 2014 година) со почеток во 20:00 часот во Музејот на Теракота во Виница ќе биде промовиран стрипот „Personal futurism / Public politics“ чиј приредувцач е Иванка Апостолова.

Korica - strip Personal futurism Public politics

 

Стрип албумот е отпечатенна англиски јазик, воведниот текст го напиша Иванка Апостолова (антрополог и уметник), албумот е создаден во соработка со повеќе реномирани стриповски автори и визуелни уметници
од Македонија, Италија, Романија, Словенија, Хрватска, Србија и Босна: ЗОГРАФ, Владимир Палибрк, Соња Кучели, Нежа Зинајиќ, Мартина Лајтнер, Ивана Арманини, Филип Андроник, Дамир Штенфил, Франко Сакети, Горан Дачев, Атанас Ботев, Дуња Јанковиќ, Каја Авбершек, Џанлука Константини, Матеј Бранеа, Маја Веселиновиќ, Миле Ничевски и Тони Димитров.

You May Also Like