Промоција на „Резервен живот“ од Лидија Димковска во Битола

Денеска (понеделник, 17 февруари) во 12:00 часот во НУБ „Свети Климент Охридски“ во Битола, ќе биде промовиран романот „Резервен живот“ од Лидија Димковска, за кој таа ја доби наградата за литература на ЕУ.

rezerven-zivot-lidija-dimkovska

На промоцијата поздравна реч ќе одржи Науме Ѓорѓиевски, директор на НУБ Битола,за книгата ќе говори Милица Димитријовска – Радевска, а ќе настапат и ученици од неколку битолски училишта.

„Резервен живот“ е издание на Или-Илиод Скопје.

You May Also Like