Промоција на нови изданија во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола

Вeчерва (среда, 05.12.2012) со почеток во 18:00 часот, библиотеката „Свети Климент Охридски“ свеченото ќе го одбележи патронатот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, во салата за промоции.

Поздравна реч ќе има директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, Науме Ѓоргиевски, по што ќе се одржи промоција на следните изданија:

– Библиотечната дејност во Битола и Битолско – Книга1
Од зачетоците до 1974 година
Промотор
проф. д-р Златко Жоглев

– НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола – DVD
Промотор
проф. д-р Сашо Коруновски

– Седма роднокрајна средба со битолските писатели од Македонија – зборник
Библиотечен тренд
Промотор
д-р Николче Вељановски
КУД „Стив Наумов“ – Битола

You May Also Like