Промоција на книгата „Моите веди“ од Вера Чејковска

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Моите веди“ од Вера Чејковска, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата за 2014 година.

kniga1

 

За наградената книга ќе зборува д-р Наташа Аврамовска а стихови ќе чита актерот Томе Витанов.

Промоцијата ќе се одржи на 8 октомври (среда) 2014 година во просториите на Библиотеката, со почеток во 12.00 часот.

Вера Чејковска е македонски поет, есеист, доктор по физика и сеизмолог. Автор е на шест поетски книги. Со посебни избори е преведена на албански и англиски јазик а нејзините песни се преведувани уште на петнаесет јазици. Застапувана е во антологиски избори на македонската поезија. Ги добила наградите: „Млада струга“, „Кочо Рацин“, „Ацо Шопов“ и „Браќа Миладиновци“

You May Also Like