Промоција на книга со сведоштва за Егејска Македонија

Денеска (15 март, 2013 година, петок) во Општина Гази Баба, со почеток во 10:30 часот ќе се одржи промоција на книгата “Аргументи од црниот тефтер на жртвуваните“ од Ташко Јованов и Жаклина Митевска, која претставува сведоштва за Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година.

Промотор на книгата е претседателот на Светскиот Македонски Конгрес, Тодор Петров. Присутните ќе ги поздрави градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски.

На промоцијата ќе присуствуваат Македонци од Егејскиот дел на Македонија.

You May Also Like