Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска во Софија

Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија, организира промоција на две збирки драми (Чевлички од челик и Душички) од доц. М-р Загорка Поп-Антоска Андовска. Поп-Антоска Андовска дипломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје, на катедрата по драматургија.

Автор е на повеќе драмски текстови,кои се поставени на македонските театарски сцени и на повеќе театарски сцени во регионот. Поп-Антоска Андовска предава Драматургија и Филмско и ТВ сценарио на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк.

За делата на Поп-Антоска Андовска ќе зборува познатиот театролог од Бугарија, г-ѓа Василка Бумбарова. Гостите ќе ги претстави директорот на КИЦ на Република Македонија во Софија, Васко Шутаров. Промоцијата се реализира со поддршка од Министерството за култура на Република Македонија.

You May Also Like