Започнуваат „Преспански културни сеќавања 2012“

Домот на културата во Ресен „Драги Тозија“ во тековниот месец ги организира „Преспанските културни сеќавања 2012“. Програмата започнува од петок, 6-ти април, а ќе трае до 23-ти април.

Оваа програма се оддржува секоја година под покровителство на Министерството за култура на Р. Македонија и градоначалникот на општина Ресен Михаил Волкановски.

За манифестацијата е најавена следната програма:

– Петок 6 Април – премиера

„Солунски Патрдии“

13:00 часот – Сала на општина

– Вторник 10 Април – Концерт

„Персиди“

13:00 часот- Плоштад

– Среда 11 Април- театарски претстави

„Сонот на летната ноќ“

10:00 часот Дом на Култура

„Сама“

12:00 часот во ОУ “Браќа Миладиновци“

– Четврток 12 Април

– Ликовна работилница
– самостојна изложба на Живко Поповски- Цветин
– Велигденски концерт ДМУ “Тоше Проевски“- Битола

– Петок 20 Април

Куклена претстава „Мачорот во Чизми“ – Театар за деца и млади

12:00 часот Дом на Култура

– Понеделник 23 Април ( светски ден на книга и авторско право)

12:00 часот Дом на Култура

14:00 часот фолклорен настап А.Ф.Кардашлик – Плоштад

 

Александар Ивановски

You May Also Like