Промовирана монографија за селото Ваташа

Автор на монографијата е директорот на Музеј галеријата во Кавадарци,  Петре Камчевски, а промотори беа проф.д-р Виолета Ачковска, проф. д-р Зоран Тодоровски и проф. д-р Марко Китевски.


Промоцијата се одржа во организација на Музеј галеријата,  градоначалникот и Советот на општината Кавадарци,  а проектот е финансиски поддржан  од Министерството за култура. Станува збор за најобемна монографија досега напишана за населено место од Тиквешко.

извор: sitel

You May Also Like