Продуцентот Роберт Насков македонски претставник во проектот Producers on the move 2012

European Film Promotion ги објави овогодишните 25 продуценти преставници од земјите членки кои ќе бидат дел од Проектот Producers on the move 2012. Македонски претставник e продуцентот Роберт Насков од продуцентската куќа „Кино Око“ која минатата година ги снимаше филмовите „Балканот не е мртов“ во Режија на Александар Поповски и „Трето полувреме“ на Дарко Митревски.

Овие 25 продуценти ќе бидат преставени на „Канскиот филмски фестивал“ во периодот од 19-22 мај 2012.

Во склоп на проектот Producers on the move 2012 ќе се одржи работилница за сите продуценти, ќе ги презентираат своите тековни и идни проекти, ќе имаат средни и со продуценти кои биле представници од минатите години со што се зголемува потенцијалот за остварување на контакти со професионалци од филмската индустрија како прв и најважен чекор во градење на филмски проект како копродукција со други земји.

You May Also Like