Бразилски микро филм фестивал во МКЦ

Денеска (сабота, 6 април 2013) во МКЦ ќе биде одржан бразлилскиот микро филмски фестивал „Суво око“.

На овој микро фестивал ќе видите два документарни филма кои отсликуваат две различни перспективи на бразилската рок сцена.

Програма:
18:00 Loki – Животот на Арналдо Баптиста, основач на групата Os Mutantes и еден од најголемите имиња на бразилскиот рок.

20:00 Botinada – Потеклото и историјата на бразилското панк движење, раскажани од страна на најзначајните актери и градители на ова движење.
По филмската програма, следува DJ Miravalles (unusual Brazilian tunes).

You May Also Like